fbpx
Pieter Wijtenburg | Career & Burn-out Coaching | Amsterdam
Share the love!

Jouw leven zonder regels

Wat als het leven een spel was zonder regels?

Wat zou jij dan doen? Wat zou je creëren? Wie zou je in je leven hebben?

Hoe anders zou je leven eruit zien? Hoe anders zou je je daardoor voelen?

We leven in een wereld waarin we vanaf het moment dat we opgroeien om de oren worden geslagen met regels. We krijgen constant te horen wat we NIET mogen doen en hoe we ons WEL horen te gedragen.

Wanneer je op je 15e je eigen bedrijf zou willen beginnen dan staan de mensen in de rij om jou te vertellen dat dat geen goed idee is. Dat je eerst maar je school af moet maken, daarna moet studeren en dat je daarna je eigen plan kan trekken. De regels waar zij zich zelf ook aan hebben gehouden.

Kinderen die enthousiast en vrolijk zijn in openbare gelegenheden worden door ouders figuurlijk vastgeketend aan hun stoel. Omdat je je als kind netjes hoort te gedragen in openbare gelegenheden. En netjes betekent in dit geval je bek houden, stil zijn en stil zitten.

Als kind op school leren we niks anders: dit is de manier waarop je het moet doen. Doe je het anders of niet volgens de regels, dan krijg je een onvoldoende en moet je voor straf nog een jaartje blijven hangen.

We vinden het fantastisch om aan kinderen onder de 10 te vragen wat ze later willen worden. Ze te vertellen dat alles mogelijk is. Maar wij zijn dezelfde mensen die vooraan staan om ze 4 jaar later te vertellen dat hun dromen wel realistisch moeten zijn.

Je kop niet boven het maaiveld uitsteken. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

We worden ouder en nemen deze bagage met ons mee. We gaan geloven dat de wereld echt rondom deze regels draait. We geloven dat er iets mis met ONS is als we onszelf vergelijken met anderen. Geloven dat WIJ degene zijn die niet goed genoeg zijn om onze dromen te vervullen.

Ik ben hier om jou vertellen dat er geen regels zijn!

Waar je op dit moment ook in gelooft; het is niet waar.

Jij bent de enige die de regels bepaalt voor jouw leven. Jij bepaalt waar jouw grenzen beginnen, eindigen en hoe ze worden verlegd.

Om nieuwe dingen te creëren, om jouw leven te leven, moet je je niet aan ‘de regels’ houden. Dan had er nooit een man op de maan gestaan. Was Steve Jobs Apple nooit gestart. Was er geen Disney Park geweest en was Sylvester Stallone nooit acteur geworden.

Zij leefden allemaal maar met één regel: er bestaan geen regels.

Leave a Comment:

1 comment
Master Your Mindset: Boek review – Michael Pilarczyk over Je Mooiste Leven | Pieter Wijtenburg says 26 februari 2017

[…] dat potentieel kan je ontdekken door te begrijpen hoe je bent geconditioneerd. Hoe je jezelf tegenhoudt door beperkende denkpatronen en welke rol mindfulness hierin kan […]

Reply
Add Your Reply