fbpx
Pieter Wijtenburg | Career & Burn-out Coaching | Amsterdam
Share the love!

5 podcasts die jou slimmer, productiever en succesvoller maken

Onderstaande top #5 is inmiddels redelijk gedateerd! Daarom heb ik een nieuwe lijst voor je gemaakt van mijnlatest favorites. Check hier mijn nieuwe top-5!


Ik ben een audiofiel. Dat wil zeggen: ik consumeer het liefst de hele dag boeken, interviews en lezingen via mijn oordopjes of speakers.

Dus toen ik 1,5 jaar geleden de podcast ontdekte ging er een wereld voor me open. Alle adviezen, tips, interviews en succes van mijn idolen binnen handbereik. Een enkele druk op de knop en ze vertellen me precies wat zij destijds hebben gedaan om succesvol te worden.

Een podcast is eigenlijk niks anders dan een radio-uitzending die on-demand kan worden binnengehaald of beluisterd. En in dit geval een radio-uitzending waarbij één of meerdere mensen in gesprek gaan over onderwerpen als: sport, gezondheid, voeding, succes, ondernemen, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, mindset etc.

Dus luister jij nog geen podcasts?

Wil jij slimmer, productiever en succesvoller worden?

Heb jij een telefoon met oordopjes?

Dan heb ik 5 podcast tips voor jou!

Mijn top 5 podcasts

Ik heb de afgelopen 1,5 jaar veel verschillende podcasts geluisterd. En ik heb er ook veel verbannen van mijn telefoon. Dit zijn de 5 podcasts die deze keuring hebben overleefd.

#5. 100% Inspiratie Podcast – Thijs Lindhout

Een Nederlandse podcast waarin Thijs op zoek gaat naar de geheimen achter persoonlijk succes. Hij heeft mensen geïnterviewd als Remco Claassen, Jan Vayne, Erben Wennemars, Henk-Jan Smits, Angela Groothuizen en Michael Pilarczyk.

De diversiteit aan gasten bij Thijs is groot, waardoor sommige afleveringen je meer zullen trekken dan anderen. Stel je open en laat je verrassen!

#4. The Project Life Mastery Podcast

In de Project Life Mastery Podcast doet Stefan James zijn beste strategieën uit de doeken die ervoor hebben gezorgd dat hij in 3 jaar tijd een ‘7-figure’ entrepreneur is geworden. Tevens schenkt hij aandacht aan alles om het leven te leren beheersen. Van motivatie tot succes. Van online passief inkomen tot spiritualiteit.

Zijn podcast is simpelweg de audio van zijn youtube filmpjes. Dus verwacht geen hoogstaande radioshow. Wel heel veel waardevolle tips en content.

#3. Eindbazen – Michel Vos en Wiggert Meerman

Wat hebben ayahuasca en ondernemen met elkaar te maken? Hoe kijk je met een MMA mindset naar non-dualiteit of mindfulness? Hier kom je achter in de Eindbazen podcast.

Een inspirerende show waarin de hosts in gesprek gaan met ‘Eindbazen’ die een uniekeÂprestatie of bijdrage hebben geleverd op diverse gebieden.

#2. The School of Greatness – Lewis Howes

Een van mijn grootste voorbeelden Lewis Howes interviewt in zijn podcast de aller-grootste der aarde over hun succes.ÂHij deelt inspirerende verhalen en gesprekken met de meest briljante mensen en helpt jou mee te zoeken naar ‘Greatness’.

Bij de School of Greatness is bijna iedereen al een keer voorbij gekomen: Jack Canfield, Tony Robbins, Wim Hof, Maria Sharapova, Larry King, Travis Pastrana en Gary Vaynerchuk.

Lewis Howes is internetondernemer, schrijver van het boek The School of Greatness en voormalig pro-athlete.

#1. Inside Quest

By far, by far mijn favoriete show. Inside Quest onderzoekt de mensen die succes hebben behaald en ontleedt de weg die ze hebben bewandeld om daar te komen. Omdat de show wordt opgenomen in een studio -met publiek- heeft het een licht talk-show gehalte. TED-talks meets radio.

En de gasten zijn niet de minsten: Tony Robbins, Simon Sinek, Tim Ferriss, Lewis Howes en DJ Steve Aoki.

Tom Bilyue is co-founder van Quest Nutrition en host van Inside Quest. Zijn missie is om zoveel mogelijk mensen uit de Matrix te halen. En als je hem hoort praten dan snap je wat hij bedoelt!

Leave a Comment: