fbpx

5 podcasts die jou slimmer, productiever en succesvoller maken

Uncategorized

0  comments

De 5 beste podcast voor persoonlijke ontwikkeling

De podcast is voor mij de uitvinding van de eeuw. Nog nooit was het zo gemakkelijk en simpel om te luisteren naar interessante mensen, gesprekken, ontdekkingen en ideeën die jou fascineren of inspireren. Dus vanaf het moment dat ik de podcast ontdekte (begin 2015) ging er een wereld voor me open en ben ik echt fan geworden van het concept / platform.

In de afgelopen jaren heb ik zo enorm veel uren podcast voorbij horen komen. Sommigen goed, anderen minder. Dus door de jaren heen is mijn prefered podcast lijst behoorlijk veranderd. Hieronder wil ik jou de vijf beste podcasts geven waar ik het meest aan heb gehad, niet per se wat ik nu zelf luister!

Met een kleine kanttekening: mijn persoonlijke interesse gaat uit naar persoonlijke ontwikkeling, psychologie, ondernemen, spiritualiteit en gezondheid. Als jij je daar ook in kan vinden, dan is deze lijst absoluut voor jou!

Mijn top 5 podcasts

Ik heb de afgelopen jaren veel verschillende podcasts geluisterd. En ik heb er ook veel verbannen van mijn telefoon. Dit zijn de 5 podcasts die deze keuring hebben overleefd.

#5. Eindbazen - Michel Vos en Wiggert Meerman

De enige Nederlandse podcast die ik met plezier (heb) geluisterd! Wiggert en Michel zijn in mijn optiek twee redelijk verschillende personen, waardoor ze elkaar geregeld sterk aanvullen en dus ook vanuit diverse invalshoeken de vragen inschieten. Aangevuld door diverse interesses. Door de lengte van de podcast (gemiddeld 2 uur!) kunnen ze heerlijk met hun gasten de diepte in en zijn het meer lange gesprekken i.p.v. interviews.

De onderwerpen door je jaren heen zijn enorm uiteen gevlogen, wat ik persoonlijk ook wel tof vind omdat je daardoor ook wordt verrast door een nieuwe gast. Van persoonlijk leiderschap tot aan spiritualiteit en van ondernemen tot aan gezondheid. Iedere week een gast die een unieke prestatie heeft geleverd (aan de maatschappij). Een Eindbaas dus.

#4. The Rich Roll Podcast

Wederom een van het langere format (2-uurs gesprekken), maar een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid, sport en spiritualiteit/bewustzijn. Rich Roll is een voormalig alcoholistische advocaat die het roer heeft omgegooid tot een plant-based (vegan) ultrarunner. Enorm inspirerend en prachtige diepgaande gesprekken over voeding, sport, gezondheid, bewustzijn en meditatie.

Deze podcast - en host - zijn voor mij een belangrijke reden en inspiratie geweest in het hanteren van een veganistische eetstijl en het trainen richting het lopen van langere afstanden over zogenaamde trails. En met oog op de maatschappij die steeds plantaardiger gaat eten wil ik deze van harte aanbevelen.

#3. Tim Ferris Show

Mijn allereerste podcast aflevering was van Tim Ferriss nadat ik zijn boek: De werkweek van 4 uur had gelezen. Sindsdien ben ik verslaafd aan het medium. Tim Ferriss is een echt proefkonijn en neemt dus vanuit allerlei kanten ideeën en adviezen aan om vervolgens zelf de proef op de som te nemen. Sommige mediakanalen noemen hem de 'Oprah van audio' en in mijn optiek is dat niet eens zo verkeerd.

Tim behandelt onderwerpen variërend van persoonlijke en karakterontwikkeling tot ochtendroutines en meditatiegewoonten van beroemdheden, CEO's en sporters en behandelt af en toe berichten over schrijven, investeren en spiritualiteit. Een van de eerste en meest gedownloade shows van de wereld. Een absolute must dus.

#2. Impact Theory

Jarenlang mijn favoriete podcast geweest en door mij aan velen aanbevolen. Eigenlijk zou deze op #1 moeten staan, ware het niet dat ik dit schrijf voor jou en er vanuit ga dat je begint met een prille bodem. Impact Theory kan soms vrij diep gaan namelijk en als je geen verstand hebt van de materie dan is dat echt een paar stappen te ver. Het doel van Impact Theory is om mensen uit de matrix te halen en daarbij focussen ze zich op mindset, neuroscience, psychologie en ondernemerschap.

Zeker niet alle afleveringen gaan zo diep, dus daarom zou ik absoluut zeggen: check deze uit of het iets voor je is.

#1. The School of Greatness - Lewis Howes

De podcast waar het voor mij allemaal mee begonnen is. Sinds dat ik deze ben gaan luisteren ben ik steeds duidelijker voor mezelf gaan krijgen welke dingen ik nou écht leuk vind in het leven. Een van mijn grootste voorbeelden als het gaat om business. Hij interviewt in zijn podcast de 'aller-grootste der aarde' over hun successen en wat nou heeft geleid tot hun greatness

Bij de School of Greatness is bijna iedereen al een keer voorbij gekomen: Tony Robbins, Wim Hof, Maria Sharapova, Larry King, Travis Pastrana en Gary Vaynerchuk.

 

Podcast: Een Gezonde Dosis

Niet in mijn top-5, maar een podcast die ik je zeker aan wil raden is 'Een Gezonde Dosis' met als host.... ikzelf! Yes! Sinds begin 2020 ben ik mijn eigen show gestart waarin ik op zoek ga naar welke eigenschappen en acties een happy life creëren. Ik duik in de diepte met de grootste experts over hoe we een inspirerend en bewust leven ontwikkelen.

Vanuit mijn eigen werkervaring met burn-out (coaching), emoties en ondernemerschap en interesse in persoonlijk leiderschap en gezondheid, zit ik onder andere met Jentien Keijzer, Remco Claassen en Rineke Dijkinga. 

De afleveringen vind je hier.

Heel veel plezier!


Tags


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>