fbpx

Aflevering #011

De Wim Hof Methode: over de kracht van mindset, ijsbaden en ademhaling met Bart Biermans

Podcast

0  comments

de wim hof methode:

Over de kracht van mindset, ijsbaden en ademhaling

17 juni 2020
">">

"Als jij op het fysieke, diepere niveau jouw lichaam conditioneert om anders met stress om te gaan - om niet te vluchten, maar er naar toe te gaan en te voelen - dan kan je begrijpen dat dat heel veel impact heeft op jouw leven."

bart biermans


Yes, de Wim Hof Methode. Zelf kwam ik hier in 2016 mee in aanraking en sindsdien ben ik continu mee bezig geweest. Ik heb het aan iedereen aangeraden die ik ken waarvan ik weet dat ze daar in geinteresseerd zijn, ik heb het zelf in periodes gedaan als ochtendritueel en mijn douches zijn sindsdien bijna altijd koud op het einde. Maar om goed uit te leggen wat het precies is en hoe de methode in elkaar zit; daarvoor weet ik er te weinig van af.

En toen kwam ik Bart Biermans op het spoor. Level 3 instructeur van de Wim Hof Methode (dat wil zeggen dat o.a. hij de nieuwe instructeurs opleidt), maar daarnaast ook arts. En door die combinatie wist ik dat ik de juiste persoon had gevonden om samen met mij de mystiek van de Wim Hof Methode verder te ontrafelen.

Na zijn studie geneeskunde richtte hij zijn eigen cosmetische kliniek op: The Body Clinic, met momenteel twee vestigingen in Nederland. Maar toch knaagde er nog iets bij hem. En hij besloot zich verder te verdiepen in de relatie tussen lichaam en geest.

In zijn zoektocht naar verdieping is Bart in 2014 in contact gekomen met de Wim Hof Methode. Toen hij de prachtige resultaten hiervan op gebied van fysieke en mentale gezondheid aan den lijve ondervond en hetzelfde waarnam bij anderen, besloot Bart zich vanaf 2020 volledig toe te zullen leggen op het geven van workshops in de Wim Hof Methode, de zogenaamde ICEMAN-trainingen.

Om zichzelf en anderen nog beter te kunnen begeleiden naar een gebalanceerde gezondheid, heeft Bart de afgelopen vijf jaar een geaccrediteerde opleiding tot holistisch therapeut gevolgd en onlangs met succes afgerond.

Bart ontving mij op zijn fantastische woonboot, wat tevens zijn workshoplocatie is. Met de eerste stappen waan je je meteen in een andere wereld, terwijl je midden in Amsterdam bent.

Tijdens dit gesprek hebben we het niet alleen over de Wim Hof Methode, maar ook over algemene bewustzijns- en spirituele principes. Verder duiken we in op:

  • wat de Wim Hof Methode precies inhoudt,
  • hoe het kan dat ons lichaam zichzelf aanvalt,
  • wat moet je doen om goed voor je immuunsysteem te zorgen,
  • hoe je kan leren te ontspannen in stressvolle situaties,
  • hoe we meer vertrouwen in ons eigen lichaam kunnen krijgen,
  • en over chronische ziektes i.c.m. de Wim Hof Methode.

De podcast is te luisteren via alle onderstaande kanalen of via jouw standaard podcast app. Abonneer je snel zodat je de volgende niet mist!

Heel veel plezier met dit gesprek tussen mij en Bart.

Geniet van je dag,

Pieter

SHOW NOTES


Tags

ademhaling, angst, burnout, energie, ijsbad, mindovermatter, placebo, stress, wimhofmethode


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>