fbpx

Over kwetsbaarheid op de werkvloer Boris Veldhuijzen van Zanten

Podcast

0  comments

KWETSBAARHEID OP DE WERKVLOER
MET BORIS VELDHUIJZEN VAN ZANTEN

11 FEBRUARI 2020

Juist door je zwakheden te tonen, krijgen mensen meer respect voor je en krijgen ze zelf ook het gevoel: 'hé, ik word gewaardeerd als mens hier.'

boris veldhuijzen van zanten


Vorig jaar organiseerde de NPO het Nationaal Stressdebat. Uiteraard was ik enorm benieuwd hoe dit eraan toe zou gaan, maar tot mijn teleurstelling bleef het redelijk op de oppervlakte hangen en werd er veel gewezen naar externe factoren als de problemen die we vandaag de dag hebben die 'ons stress geven'.

Totdat daar een ondernemer uit het publiek even wat mocht zeggen en zijn persoonlijke verhaal deelde. Eindelijk iemand die de menselijke kant van het verhaal benadrukte en niet zozeer naar buiten wees, maar eerlijk was over wat er bij hemzelf zich allemaal afspeelde.

Het was CEO van The Next Web; Boris Veldhuijzen van Zanten die openlijk vertelde over het moment dat hij zijn bed niet meer uit kon komen. Verlamd van angst en onzekerheid. En dit uiteindelijk deelde met zijn bedrijf en daarna op LinkedIn.

Waarom? Omdat hij geloofd dat openheid een enorm belangrijke factor is voor bedrijfscultuur. Dus daarom besloot ik hem niet lang daarna te benaderen met de vraag of hij met mij in gesprek wilde over zijn visie op kwetsbaarheid en openheid als pijlers van een goede bedrijfscultuur.

Zjn verhaal leest als een jongensboek. Boris stopte op zijn 15e met school. Ging naar de circusschool en daarna naar de kunstacademy. Startte zijn eigen bedrijf en verkocht deze in 1999 voor miljoenen. Raakte vervolgens alles kwijt om daarna weer een nieuw bedrijf op te bouwen.

Nu is hij CEO van The Next Web, onder andere bekend van TNW Conference. Een tech-conferentie met 17.500 bezoekers en sprekers van onder andere Google, Microsoft, Facebook en IBM. Vorig jaar verkochten ze een deel van het bedrijf aan The Financial Times waarmee ze een nieuwe financiële injectie kregen om verder te groeien.

Samen met Boris duik ik de belangrijkste elementen van een goede bedrijfscultuur die ervoor zorgt dat mensen zich veilig voelen. Hij vertelt over zijn rol als CEO daarin en hoe hij zijn werknemers stimuleert om het randje op te zoeken van risico's nemen.

We hebben het over het maken van fouten en hoe je daar comfortabel mee kan worden. En waarom het belangrijk is om domme vragen te durven stellen.

We praten over zijn fuck-ups. Van welke fouten hij het meest heeft geleerd en welke rol zijn ouders hebben gespeeld in zijn opvoeding om zijn zelfvertrouwen te boosten ondanks zijn dyslexie.

Je hoort wat een 'shit-umbrella' is en wat het belang daarvan is binnen een bedrijf en waarom Boris trots als zijn werknemers soms niet naar hem luisteren en zeggen dat hij zijn bek moet houden. 

Je kan dit gesprek luisteren via alle kanalen die je maar zou willen, van Spotify tot Apple Podcast of gebruik de zoekfunctie in jouw eigen podcast app.

Ik vond dit gesprek met Boris zo ontzettend leerzaam en was echt onder de indruk van zijn manier van naar mensen kijken en naar bedrijfsvoering. Een toffe kerel waarvan ik denk dat veel mensen een hoop kunnen leren als je hoort hoe hij in het leven staat en alles niet zo serieus neemt.

Dus ik wens je enorm veel plezier met dit gesprek!

Geniet van je dag,

Pieter

Luister, kijk en abonneer

Aboneer je op de podcast via jouw favoriete podcast app:


Tags

angst, burnout, stress


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>