fbpx

Doelen gesteld. En nu?

Career tips

0  comments

Afgelopen weken hebben voor mij in het teken gestaan hoe ik de doelen ga behalen die ik wil behalen. Stap #1 is zorgen dat je ze in kaart hebt gebracht. Dat je weet WAT je wil bereiken. En waar internet explodeert met goal setting workshops, 10 weken online programma’s of blogposts met tips; uiteindelijk ben ik degene die het moet doen. Dan is het belangrijk HOE je het gaat doen.

En dan wordt het ineens persoonlijk. Want dan komt daar bijna altijd angst, ongemak of onzekerheid om de hoek kijken.

Wanneer je dingen doet die je niet eerder hebt gedaan, dan is de kans groot dat je je er niet gemakkelijk bij voelt. Dat zie ik ook vaak terug bij cliënten. En dit gedeelte is ook het moeilijkste om vast te leggen in een videotraining, blogpost of tiplijst.

Van wat naar hoe.

Er zijn tientallen modellen voor doelen stellen, je ‘why’ te vinden, in het nu leven en je chakra’s te omarmen. Maar als puntje bij paaltje komt en je weet niet hoe je met het ongemak om moet gaan wat ontstaat als je doelen buiten je normale gang van zaken liggen, dan kunnen al je mooie plannen de prullenbak in. Tot zo ver je online training.

Iedereen wil wel meer klanten, meer omzet en meer bereik. Wie wil er geen afgetraind lijf? En ook dat droomhuis kan zo op je doelen lijst.

Maar vaak vergeten we dat we daar een prijs voor moeten betalen. Meer klanten en omzet betekent meer exposure, veel werken en daardoor minder vrije tijd, borrels en netflix.

Een afgetraind lijf betekent 4 tot 5 peer naar de sportschool, jezelf in het zweet werken en de biertjes en chips tot een minimum beperken.

En dat droomhuis…. Nou ja, you get the point. Offers doen!

Het nut van angst.

Nog vaak zie, lees en hoor ik dat we meer onszelf moeten zijn. Dat wanneer we ergens bang voor zijn, dat we dan moeten leren dat zulke dingen misschien niet voor ons zijn. Dat dat niet ‘onze kwaliteit’ is.

Ik zeg: bullshit.

Wat is meer onszelf zijn?

Alsof jij als baby bent geboren met een angst voor openbaar spreken? Nee. Dit heb je aangeleerd. Ja, dat lees je goed: aangeleerd.

Natuurlijk is het goed om je super bewust te zijn van waar je je nu bevindt! Als je ergens bang voor bent of het idee hebt dat iets niet bij je past dan is dat hele waardevolle informatie. Maar laat dat dan niet het eindstation zijn waar we ophouden en dat we leren omgaan met onze angsten.

In tegenstelling, laat dat het gegeven zijn dat je daar aan moet gaan werken! Mits dit in lijn ligt met je doelen.

Wordt niet comfortabel met je comfortzone. Wordt comfortabel met de oncorfomtabelheid van je grens opzoeken. Keer op keer op keer.

Want daar leer je pas echt kennen wie je bent en welke dingen het waard zijn om voor te vechten.

Elke keer als ik angst of ongemak voel bij de eerstvolgende stappen die ik wil zetten naar mijn doelen, dan weet ik dat ik de stappen kleiner moet maken. Maar bovenal serieus moet gaan kijken naar waar de angst vandaan komt. Want in dat laatste zit de meest waardevolle informatie en helpt mij de volgende stap te zetten.

See you on the other side!


Tags


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>