fbpx

Over de oorzaak van burn-out met Jentien Keijzer

Podcast

0  comments

DE OORZAAK VAN BURN-OUT
MET JENTIEN KEIJZER

4 FEBRUARI 2020

We groeien door crisissen en onstuimige perioden. Eigenlijk is dat het eerste en meest zekere teken dat je aan het groeien bent; dat er crisis langskomt.

Jentien Keijzer


Toen ik vorig jaar door mijn LinkedIn-feed heen scrollde, viel mijn oog op een artikel met de tekst: 'Stress of burn-out geen ziekte, maar een gezonde reactie op het 'moderne' leven.'  En niet alleen bij mij viel dit artikel op, want via allerlei verschillende wegen kreeg ik dit artikel doorgestuurd en op LinkedIn gingen de reacties tot in de duizenden. Kortom: hier wordt iets geraakt bij mensen.

In de maanden die volgde heb ik de schrijfster van dit artikel nauwlettend in de gaten gehouden. Gelukkig was dit geen eendagsvlieg, maar bleven er een aantal inhoudelijk sterke stukken verschijnen. Met titels als: 'Vertrouw je burn-out maar het weet waar het mee bezig is' en 'Oorzaak van burn-out: een optelsom van gevoel dat niet gevoeld wordt' veroverde zij steeds meer aandacht op LinkedIn.

Daarom was het voor mij zo duidelijk als wat dat ik haar in mijn podcast wilde hebben. Ik heb het over psycholoog Jentien Keijzer.

Jentien combineert haar fascinatie voor oude esoterische wijsheidstradities met nieuw wetenschappelijke inzichten vanuit bio- en neuropsychologie en kwantumfysica. En dat maakt haar zienswijze ook zo enorm boeiend: zij kijkt verder dan de gebaande paden en dat hoor je terug in dit gesprek.

Vandaag duiken we de diepte in om het fenomeen burn-out beter te begrijpen en de onderliggende oorzaak bloot te leggen.

We hebben het over de inspiraties van Jentien, hoe die haar hebben gevormd en hoe zij tegen de standaard diagnostiek binnen de GGZ aankijkt - en tegen burn-out.

We bespreken de oorzaken van burn-out, wat er op dit moment aan de hand is waardoor het zo'n groot probleem aan het worden is we krijgen een kijkje in de keuken hoe we met de oorzaak aan de slag zouden kunnen gaan.

We gaan uiteindelijk nog even wat dieper door ook nog richting de spiritualiteit te bewegen en hebben het over transformatie van bewustzijn. Welke rol meditatie daarin heeft en welke vormen je daarin kunnen helpen.

En natuurlijk bespreken we ook nog even een aantal van de hamvragen: Is burn-out een ziekte en is rust voldoende om er weer bovenop te komen? 

Je kan dit gesprek luisteren via alle kanalen die je maar zou willen, van Spotify tot Apple Podcast of gebruik de zoekfunctie in jouw eigen podcast app.

Ik heb echt enorm genoten van het gesprek met Jentien. Een ontzettend lieve vrouw met wie ik absoluut een klik had en ik hoop dat jij er net zo min van kan genieten, maar ook zeker kan leren.

Geniet van je dag,

Pieter

Luister, kijk en abonneer

Aboneer je op de podcast via jouw favoriete podcast app:

SHOW NOTES


Tags

angst, burnout, stress


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>