fbpx

Aflevering #017

Waarom we doorslaan in dingen en over de dualiteit van het leven met Jentien Keijzer

Podcast

0  comments

Waarom we doorslaan in dingen
en over de dualiteit van het leven

27 oktober 2021
">">

"Als je de hele tijd onderweg bent naar iets dan kan je niet hier zijn. En als je de hele tijd op weg bent naar een andere versie van jezelf, kun je jezelf niet echt leren kennen."
- Jentien Keijzer


Lieve mensen, wat ben ik weer blij met dit gesprek! Toen ik een paar maanden geleden contact had met Jentien Keijzer waren we aan het sparren over wat een goed thema zou zijn voor ons gesprek en stuurde ze: 'het overstijgen van dualiteit, het appel dat op ons wordt gedaan tot 'dubbelkijken' (het is en heel erg chaotisch en eng, en tegelijkertijd is het ook een natuurlijk onderdeel van verandering)'. Er was meteen iets in mij wat dacht: 'yes, dit wordt goed.'

Want wat mij betreft zijn we toe aan wat nuance in deze complexe tijd die we uit pure wanhoop proberen plat te staan om het te behappen waardoor we vervallen in te simpel zwart-wit denken. Dus dit gesprek met Jentien is een thema naar mijn hart en wat mij betreft ook zo nodig.

Als je de 1e aflevering met Jentien nog niet hebt geluisterd: Jentien is psychologe en combineert nieuwe wetenschappelijke inzichten vanuit psychologie, bio- en neuropsychologie met leringen uit oude esoterische wijsheidstradities. Twee jaar geleden gingen haar artikelen over burn-out viral en dat was aanleiding voor ons om dat eerste gesprek op te nemen. Nu dus tijd voor nummer 2.

Met Jentien heb ik het over:

  • Waarom we onze problemen niet moeten willen fixen
  • De vier niveaus van bewustzijn
  • De dualiteit in het leven
  • En hoe corona eigenlijk een beroep op ons doet om anders te gaan denken en leven.

De podcast is te luisteren via alle onderstaande kanalen of via jouw standaard podcast app. Abonneer je snel zodat je de volgende niet mist!

Heel veel plezier met dit gesprek tussen mij en Jentien.

Geniet van je dag,

Pieter


Tags

angst, burnout, dualiteit, dubbel kijken, liefde, spiritualiteit


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>