fbpx

Aflevering #006

Remco Claassen over de essentie van leiderschap, burn-out en richting bepalen in je leven

Podcast

0  comments

Over de essentie van leiderschap en burn-out
met remco claassen

8 april 2020
">

"Alles wat je nu hebt in je leven komt door je vorige beslissingen en alles wat je nog gaat krijgen komt door je nieuwe beslissingen."

remco claassen


Voor de eindopdracht van mijn NLP opleiding eind 2016 kregen wij de opdracht om een strategie of speciaal vermogen van iemand in kaart te brengen. In NLP ook wel modelleren genoemd. Met stip bovenaan mijn lijstje stond 'Op een enthousiaste manier training geven zoals Remco Claassen'. Op voorhand al verwacht dat hij hier waarschijnlijk toch geen tijd voor zou hebben, stuurde ik hem toch een bericht en 1,5 maand later zat ik bij hem aan tafel. Dankbaar dat hij tijd vrij wilde maken voor mij, viel mij ook meteen op dat hij sowieso veel bezig is om ruimte en podium te geven aan de nieuwe generatie.

Nu 3 jaar naar dato mocht ik opnieuw aanschuiven. Maar dit maal om dieper in te gaan op de onderwerpen waar Remco en ik allebei warm voor lopen: (persoonlijk) leiderschap, levensrichting bepalen en burn-out.

Mocht je nou denken.... who the fuck is Remco? Remco Claassen is één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en communicatie in Nederland. Hij is schrijver van de bestsellers ‘IK’, ‘WIJ’ en ‘Verbaal Meesterschap’ en een absolute koning in complexe materie op een zeer praktische wijze toepasbaar maken en dat allemaal op een bijzonder toegankelijk en humorvolle manier.

Hij wordt dan ook niet voor niets omschreven als een mix tussen Stephen Covey en Hans Teeuwen. En zijn trainingen, waarvan ik zijn befaamde 3,5 daagse heb mogen bijwonen, vliegt echt voorbij omdat hij continue de theorie doordrenkt met goede verhalen en grappen.

Remco Claassen - Pieter Wijtenburg podcast Een Gezonde Dosis

In dit gesprek hebben we het over:

waarom persoonlijk leiderschap zo belangrijk is wanneer je burn-out of bijna burn-out raakt;

de twee belangrijkste pijlers in persoonlijk leiderschap;

hoe je erachter komt wat bij je past;

hoe je goede doelen stelt die ook bij jou passen;

en waarom je  niet naar andere banen moet kijken als je erachter wilt komen wat je leuk vindt en wat je in plaats daarvan moet doen.

Dus ik wens je enorm veel plezier met dit gesprek!

Geniet van je dag,

Pieter

SHOW NOTES

Boeken van Remco


Tags

burnout, kompasintelligentie, kwispeldiagnostiek, leiderschap, passie, persoonlijk leiderschap


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>