fbpx

Aflevering #015

Zielsgelukkig en kerngezond met Richard de Leth

Podcast

0  comments

Zielsgelukkig en kerngezond

29 september 2021
">">

"Je grootste energielek is je zielsmissie niet leven."
- Richard de Leth


Lieve mensen, eindelijk: we zijn weer terug! Na een kleine podcast-sabbatical vanwege de geboorte van mijn dochter, zijn we eindelijk weer terug en dit keer met niemand minder dan leefstijl-geneeskundige Richard de Leth. Je wellicht ook bekend van OERsterk en zijn OERsterk podcast.

Richard wekte een paar jaar geleden mijn interesse omdat ik houd van de holistische benadering die hij heeft. Geen pleisters plakken, maar zoeken naar de oorzaak en daar iets aan doen. En dat kan in sommige gevallen betekenen dat je met iets heel anders aan de slag gaat dan waar je eigenlijk last van hebt.

En in die zin is Richard een welkome uitzondering op hoe we omgaan met onze gezondheid. Kijken naar het totaalplaatje en niet alleen naar de klacht.

Na zijn opleiding geneeskunde kwam hij er dan ook achter dat hij dat hier niet tegen zou komen. Want hij leerde alles over ziekte en dood, maar niks over optimale gezondheid. Met de vraag 'hoe wordt een mens gezond en gelukkig oud'? in zijn hoofd begon hij aan een ontdekkingsreis langs de wegen van kinesiologie, fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde, psycho-neuroimmunologie, holistische stromingen kwam hij uiteindelijk waar hij nu is.

Met Richard heb ik het over:

  • hoe gezondheid veel meer is dan alleen eten en bewegen,
  • de 3 menselijke instincten die worden gekaapt door de industrieën (en waar we op moeten letten),
  • hoe we gedragsverandering ook daadwerkelijk kunnen behouden
  • en hoe je een gelukkig en gezond leven kan creëren.

De podcast is te luisteren via alle onderstaande kanalen of via jouw standaard podcast app. Abonneer je snel zodat je de volgende niet mist!

Heel veel plezier met dit gesprek tussen mij en Richard.

Geniet van je dag,

Pieter


Tags

energie, geluk, gezondheid, spiritualiteit, voeding


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>