fbpx

Meer energie en minder stress door voeding met Rineke Dijkinga

Podcast

0  comments

MEER ENERGIE EN MINDER STRESS
MET RINEKE DIJKINGA

26 FEBRUARI 2020

"Bij elke auto en elk huishoudelijk apparaat dat we kopen, krijgen we een uitgebreide handleiding voor een optimale levensduur. Voor de hedendaagse mens ontbreekt deze handleiding hoe je met de juiste voeding en leefstijl gezond oud kunt worden echter meestal.

Rineke dijkinga


Als er iemand in Nederland op het gebied van voeding voorop loopt qua kennis, dan is dat wat mij betreft de orthomoleculair geneeskundige Rineke Dijkinga wel. Een aantal jaar geleden besloot ze haar kennis vorm te geven in (kook)boeken en vanaf dat moment had ze de mensen te pakken. 

Wat haar visie en haar boeken zo bijzonder maakt, is dat ze het bekijkt vanuit een holistisch perspectief. Er wordt niet simpelweg gezegd: 'dit is de beste manier van eten', maar er wordt gekeken wat er nodig is voor het individu. 

Voeding kan een prachtige manier zijn om jouw systeem te ondersteunen, maar dan moet je wel begrijpen wat je kan doen om dit te ondersteunen. En dat is precies Rineke haar passie: Mensen informeren over de kracht van eerlijke, onbewerkte voeding. En ze verleiden met de (h)eerlijke smaak ervan.

Inmiddels doen haar boeken, lezingen en opleidingen het zo goed dat ze geen 1-op-1 consulten meer doet, maar zich volledig focust op het verder verspreiden van haar kennis en boodschap. Beter voor onszelf zorgen, maar ook voor onze omgeving en onze planeet.

In deze podcast ga ik met Rineke in gesprek over de rol die voeding speelt in ons leven als het gaat om energie, hormonen en stress.

Rineke legt uit hoe eigenlijk alles draait om onze hormonen draait, wat we kunnen gaan doen om beter voor ons lichaam te zorgen. We hebben het over hoe stress vaak in een vicieuze cirkel terecht komt door de effecten die het leeft in ons lichaam.

We zoomen nog even in op de laatste voedingstrends, of die ook wel zo gezond zijn voor ons lichaam. En natuurlijk bespreken we wat we kunnen doen om weer meer energie te krijgen en natuurlijk wat de eerste stappen zijn die jij toe kan passen.

Dus ik wens je enorm veel plezier met dit gesprek!

Geniet van je dag,

Pieter

Luister, kijk en abonneer

Aboneer je op de podcast via jouw favoriete podcast app:

SHOW NOTES

Boeken van Rineke

Onderwerpen besproken door Rineke en mij


Tags

burnout, energie, gezondheid, hormonen, stress, voeding


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>