fbpx

Zonder eindpunt geen richting

Career tips

0  comments

Voor iedereen die het idee heeft vast te zitten, niet te weten welke volgende stap te zetten of inspiratieloos is momenteel. Dit kan jouw ommezwaai worden!

Drie jaar geleden las ik het boek ‘Helweek‘ van de Noorse mental coach Eric Bertrand Larssen. En ik was echt helemaal verkocht. Niet alleen op de inhoud, maar vooral wat Eric een toffe job had. Zoiets wilde ik ook doen, zei een stemmetje in mijn achterhoofd.

Helaas had ik geen ervaring in die richting, geen gerelateerde opleiding gevolgd of überhaupt training in gehad. Kortom: niet mogelijk om zo’n switch te maken. Ik was alleen maar gefocust op waar ik nu was en het grote gapende gat wat er lag tussen mij en die switch.

Weken gingen voorbij. Weken werden maanden.

Heel af en toe keek ik wel eens wat ik zou kunnen doen om misschien toch zo’n carrière switch te maken, maar alle soorten twijfel en angst vertelde me dat het te laat was om nog wat anders te gaan doen. Het zou me zeker een paar jaar kosten. En ik was op zoek naar een oplossing voor dit moment…

Met terugwerkende kracht – de volgende stap

Toen kreeg ik het boek ‘The School of Greatness‘ van Lewis Howes in mijn handen. Daar werd ik uitgedaagd om mijn vision uit te schrijven. Hoe ik mijn ideale dag zag. Niet nu, maar in de toekomst. Van a tot z schreef ik alle details uit, inclusief mijn werk als trainer/coach. Die visie: wat ik deed, met wie ik dat deed, in welke omgeving en op welke manier werd mijn uitgangspositie.

En dit was een game-changer voor mij. Niet waar ik me op dat moment bevond… maar mijn visie werd mijn uitgangspositie.

Vanuit mijn visie schreef ik als het ware terug de tijd in. En ik vroeg mezelf af: “welke stappen heb ik gezet om daar te komen, welke opleiding heb ik gedaan en welke trainingen heb ik bezocht. Ineens werd alles heel concreet en voelde het super logisch.

Ik boekte een vliegticket naar Londen en een kocht een ticket voor Unleash the Power Within van Tony Robbins. Ik deed research naar welke opleiding het beste paste bij wat ik wilde en welke trainer daar het beste op aansloot in Nederland.

Het voelde alsof de weg naar mijn visie zich langzaamaan vulde met logische vervolgstappen. Waarvan ik de meeste inmiddels al heb gezet.

Waar wil je naartoe?

Vandaag de dag zit ik als coach regelmatig met mensen die niet weten wat ze willen en wat de volgende stap moet zijn. Mijn vraag: de volgende stap waarnaartoe?

Meestal zijn we goed in staat om te benoemen dat we een stap weg willen bewegen van onze huidige situatie, maar hebben niet in kaart waar die stap dan naartoe gaat leiden.

Het klinkt bijna te simpel voor woorden. Maar wanneer je niet weet waar je naartoe gaat, is het logisch dat je ook niet weet welke stap de juiste stap is. Pas wanneer de korte termijn in lijn is met de lange termijn is er sprake van duidelijkheid.

Wanneer je even loslaat waar je je nu bevindt en zonder beperkingen vrij droomt over wat je wilt (in de toekomst). Als een kleuter die politieman, astronaut en cowboy tegelijkertijd wil worden – zo vrij. Wat ga je dan doen? Breng dat in kaart en laat dat je uitgangspositie worden.

Wanneer je een impact wil hebben op het leven van andere mensen – of je wil een bijdrage leveren aan deze wereld. Hoe zou je dat dan doen? En welke stappen heb je genomen om daar te komen.

Vanuit daar kan je terugwerken naar de ‘realiteit’ om vervolgens vanuit hier jouw droom te realiseren: reverse engineering.


Tags


Andere podcasts die je waarschijnlijk tof vindt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>