fbpx

Hi, ik ben pieter

NLP Trainer, Master Coach, mBIT Coach en erkend coach bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO/EMCC).

Het begin

Toen ik in 2017 mijn eigen coachpraktijk startte merkte ik al snel dat wat we over burn-out en stress leren anders is dan de verhalen die ik hoorde van de mensen waar ik mee werkte en anders dan mijn eigen ervaring. Wat volgde was een jaar van onderzoek naar de oorzaak van burn-out wat ik vervolgens op LinkedIn publiceerde in 2018. Het resultaat was een stroom aan berichten en duizenden positieve reacties. En dat was de bevestiging: dit is waar mensen zich echt in herkennen.

In de afgelopen jaren heb ik mijn methode hier verder op doorontwikkeld en uitgebreid naar loopbaantrajecten, zowel voor persoonlijke coaching als voor trajecten bij bedrijven. Daarnaast geef ik NLP trainingen en blijf ik verder op onderzoek gaan in mijn podcast 'Een Gezonde Dosis'.

waarom

Al op jonge leeftijd leren we dat we ons horen te gedragen naar een bepaalde maatstaaf. Een goedgekeurd ‘keurslijf’ door onze sociale omgeving. Bij iedere fase waarin we ons meer gaan conformeren naar onze sociale omgeving, komen we ook steeds een stap verder bij onszelf vandaan te staan en verliezen we stap voor stap de regie over ons leven. En het gevolg is momenteel op grote schaal zichtbaar: burnouts, depressies en sociale angsten... de cijfers bereiken records na records.

Ik geloof dat iedereen in staat is de regie terug te pakken. Door erachter te komen waar je voor staat en daar opnieuw voor te durven kiezen.

Hoe het bij mij begon

In 2015 kwam ikzelf op een dood spoor terecht. Ik had geen idee waar ik naartoe ging met mijn leven. Mijn lichaam trok in de jaren daarvoor meermaals aan de bel in de vorm van angst- en paniekaanvallen en andere vage lichamelijke klachten, maar ik ging stug door. Ik leefde vooral voor feesten en het weekend en mijn baan in de telecombranche werd een instrument om dat (weekend)leven te onderhouden. Ik miste elke vorm van focus of doel; iets waar ik enthousiast van werd in mijn leven. 

Al zo lang ik me kon herinneren zei ik altijd dat ik niet wist wat ik leuk vond. Maar op één moment realiseerde ik me dat ik de enige was die ervoor kon zorgen dat ik WEL achter zou komen... Niemand anders zou dit voor mij kunnen regelen. Ik besloot alles op alles te zetten om erachter te komen wat het was wat ik de rest van mijn leven wilde blijven doen!

Via een omweg kwam ik de wereld van de persoonlijke ontwikkeling en psychologie tegen. Die wereld veranderde mijn leven voorgoed; ik was verkocht.

Opleidingen

Sindsdien heb ik de volgende opleidingen gevolgd:
NLP Trainersopleiding,
Master Coach of Strategic Intervention, 
NLP Master Practitioner,
NLP Practitioner en
mBIT Coach

Heb ik trainingen bijgewoond van oa: Wim Hof, Tony Robbins, Remco Claassen en Robert Dilts.

En heb ik cursussen gevolgd in oa:
Hypnose, Provocatief Coachen, Human Needs Psychology, de Wim Hof Methode en Persoonlijk Leiderschap.

IN DE MEDIA

Podcast interview bij Patrick Kicken - Leven Zonder Stress

Patrick Kicken is voormalig 3FM en Radio Veronica DJ en nodigde mij uit in zijn podcast om te praten over de oorzaak van burn-out.

In dit gesprek ga ik dieper in op mijn filosofie, leg ik uit waarom het zo belangrijk is om je gevoel niet als stress te defiëneren en vertel ik voor het eerst openlijk over een roerige tijd uit mijn jeugd waar ik door ben geraakt, maar ook zeker door ben gevormd.

Artikel NLP visie op burn-out Pieter Wijtenburg

Tijdschrift artikel in Inzicht over burn-out

Inzicht is het tijdschrijft van Nederlandse Vereniging voor NLP en hadden mij gevraagd een stuk te schrijven over burn-out en NLP.

Over hoe we stress zien als de oorzaak van burn-out, maar we dit eigenlijk al als een symptoom van (niet gereguleerde) angst moeten zien.


Dat wanneer we de vertaalslag maken van 'xx geeft mij stress', naar 'ik ben bang voor xx' je teruggaat naar de emotie en het mogelijk wordt te achterhalen hoe iemand zijn angst mentaal vormgeeft.

Podcast interview bij Astrid Davidzon

Astrid Davidzon is auteur van het boek PRIMA is perfect en host van de Zon in je leven podcast en nodigde mij uit voor dit gesprek.

In dit tweeluik vraagt Astrid mij de hemd van het lijf over mijn bevindingen op het gebied van burn-out, vertel ik waar ik in vastliep en hoe ik met coachen begon en welke stappen het belangrijkste zijn wanneer we met angstklachten (burn-out) kampen.

Resultaat komt na actie

Schrijf je in voor mijn wekelijkse dosis zelfontwikkeling. Met toffe inzichten, gezonde inspiratie & podcast updates. Geen spam. Alleen goede stuff.

>