fbpx

HI, IK BEN PIETER

Ik geloof dat het voor iedereen mogelijk is om 's-ochtends wakker te worden met energie, met een goed en veilig gevoel naar het werk te gaan en voldaan thuis te komen.

Als Master Coach, NLP Master Practitioner en door NOBCO erkende coach begeleid ik jou in dit proces!

Waarom ik doe wat ik doe

We hoeven maar een beetje af te wijken van de 'norm' en dan wordt ons al een label opgeplakt dat er iets mis met ons is, dat we ziek zijn of niet functioneren. In de praktijk kom ik keer op keer weer tegen dat al die labels en ziektebeelden nooit het probleem zijn, maar een resultaat van een maatschappij die symptomen ziet als de oorzaak. Wanneer we dit gaan geloven, raken we steeds verder van huis en wordt het steeds lastiger om erachter te komen wat er aan de hand is en hoe we het kunnen oplossen.

Ik geloof dat dit anders kan.

Wat ik bij wil dragen

Ik wil mensen bewust maken dat deze labels als rookgordijn dienen voor wat er echt aan de hand is. En dat we deze rookgordijnen zelf ook maar al te graag accepteren, omdat we daardoor niet kwetsbaar of eerlijk hoeven te zijn over wat we denken, voelen en geloven.

Ik geloof in kwetsbaarheid als een van grootste reddingen die we de komende jaren zullen ontdekken. Dat wanneer we open worden onze angsten verdwijnen, we afrekenen met schaamte en zo dichter naar elkaar toe kunnen groeien.

Ik geloof dat we zo allemaal in staat zijn om onszelf op die manier opnieuw uit te vinden. En zo een staat van zijn voor onszelf kunnen creëren wat ik noem: Realness.


Hoe het begon

Vijf jaar geleden kwam ik op een dood spoor terecht. Ik had geen idee waar ik naartoe ging met mijn leven. Ik leefde vooral voor feesten en het weekend en mijn baan werd een instrument om dat weekendplaatje te onderhouden. Ik miste elke vorm van focus of doel; iets waar ik enthousiast van werd in mijn leven.

Al zo lang ik me kon herinneren zei ik altijd dat ik niet wist wat ik leuk vond... Maar op één moment realiseerde ik me dat ik de enige was die ervoor kon zorgen dat ik WEL achter zou komen... Niemand anders zou dit voor mij kunnen regelen. Ik besloot alles op alles te zetten om erachter te komen wat het was wat ik de rest van mijn leven wilde blijven doen!

Ik begon met het lezen van talloze boeken en ging naar seminars en trainingen over ondernemerschap, spiritualiteit, marketing en kwam vervolgens ook de wereld van de persoonlijke ontwikkeling en psychologie tegen. Die wereld veranderde mijn leven voorgoed; ik was verkocht.

Via Tony Robbins kwam ik bij Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) terecht en sindsdien is het snel gegaan. Nadat ik mijn NLP Master Practitioner Certificaat in ontvangst had genomen, heb ik ontslag genomen bij mijn werkgever en de sprong in het diepe gewaagd om mijn eigen bedrijf als coach en trainer te starten.

Wat ik doe

Sindsdien werk ik met mensen en teams om het (onderling) vertrouwen te vergroten zodat iedereen met energie wakker wordt, met een goed en veilig gevoel aan het werk gaat en voldoening krijgt door het werk wat ze doen. Dit doe ik onder andere door 1-op-1 coaching, teamcoaching en te spreken over onderwerpen als burn-out preventie bij bedrijven.

Daarnaast werk ik voor het Instituut voor Eclectische Psychologie en assisteer ik bij NLP opleidingen.

Mijn Principe:
Practice what you preach

Alle facetten waar ik mensen nu bij coach komen vanuit een 'practice what you preach' houding. Als ik zelf niet om zou weten te gaan met stress (lees: angst), wie ben ik dan om anderen daarin te coachen? Als ik zelf geen droombaan voor mezelf zou hebben gecreëerd, wie ben ik dan om anderen daarin te begeleiden?

Ik geloof dat dit een essentiële uitgangspositie moet zijn bij een coach. Daarnaast ben ik aangesloten bij NOBCO en EMCC om de kwaliteit te waarborgen.

Wie ben ik om jou te coachen?

Persoonlijke ervaring en ervaringsdeskundigheid maakt nog geen (goede) coach. Daarom heb ik de opleidingen gevolgd tot coach:
Master Coach of Strategic Intervention, 
NLP Master Practitioner en 
NLP Practitioner.

Daarnaast heb ik trainingen en cursussen gevolgd in:
- Hypnose
- Human Needs Psychology
- Generative Coaching
- Provocatief Coachen
- Relational Presence
en heb ik trainingen bijgewoond van oa:
Tony Robbins, Remco Claassen, Wim Hof en Robert Dilts.


IN DE MEDIA

Podcast interview bij Patrick Kicken - Leven Zonder Stress

Patrick Kicken is voormalig 3FM en Radio Veronica DJ en nodigde mij uit in zijn podcast om te praten over de oorzaak van burn-out.

In dit gesprek ga ik dieper in op mijn filosofie, leg ik uit waarom het zo belangrijk is om je gevoel niet als stress te defiëneren en vertel ik voor het eerst openlijk over een roerige tijd uit mijn jeugd waar ik door ben geraakt, maar ook zeker door ben gevormd.

Artikel NLP visie op burn-out Pieter Wijtenburg

Tijdschrift artikel in Inzicht over burn-out

Inzicht is het tijdschrijft van Nederlandse Vereniging voor NLP en hadden mij gevraagd een stuk te schrijven over burn-out en NLP.

Over hoe we stress zien als de oorzaak van burn-out, maar we dit eigenlijk al als een symptoom van (niet gereguleerde) angst moeten zien.


Dat wanneer we de vertaalslag maken van 'xx geeft mij stress', naar 'ik ben bang voor xx' je teruggaat naar de emotie en het mogelijk wordt te achterhalen hoe iemand zijn angst mentaal vormgeeft.

Podcast interview bij Astrid Davidzon

Astrid Davidzon is auteur van het boek PRIMA is perfect en host van de Zon in je leven podcast en nodigde mij uit voor dit gesprek.

In dit tweeluik vraagt Astrid mij de hemd van het lijf over mijn bevindingen op het gebied van burn-out, vertel ik waar ik in vastliep en hoe ik met coachen begon en welke stappen het belangrijkste zijn wanneer we met angstklachten (burn-out) kampen.

Klaar om aan de slag te gaan?

Ben jij op zoek naar 1-op-1 coaching, teamcoaching of een workshop of presentatie binnen jouw bedrijf? Laten we de mogelijkheden bespreken.
>